Principala diferență între diferitele materiale de pardoseală și gradul de adecvare a acestora pentru utilizare cu sistemul, este conductivitatea termică a materialului, insemnand cât de rapid și eficient incalzeste suprafața podelei. Cel mai bun paviment pentru incalzirea in pardoseala este cel cu o bună conductivitate, deoarece se încălzește mai repede, oferă mai multă căldură și este mai eficient pentru a funcționa. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că materialele mai puțin conductive nu ar putea fi utilizate cu incalzirea in pardoseala.

Pavimente finale compatibile cu incalzire electrica in pardoseala

Cele mai bune tipuri de pavement final folosit cu incalzire in pardoseala sunt placile ceramice și piatra. Cu toate acestea, se poate găsi un sistem de incalzire radiant compatibil pentru aproape fiecare podea. Pardoselile adecvate includ:

  • Placi ceramice, piatră și sapa
  • Podele din lemn
  • Parchet laminat
  • Podele din vinil
  • Podele din covor
  • Podele din cauciuc

Fie că renovăm sau alegem pardoseală pentru o nouă construcție, subliniem în acest articol ce trebuie să știți despre diferite podele pentru utilizarea cu incalzirea in pardoseala.

TIPURI DE PODEA

Incalzirea in pardoseala poate fi utilizată sub orice tip de podea. Singura diferență între fiecare finisaj de podea utilizat este conductivitatea termică a materialului.

PLACI CERAMICE, PIATRA ȘI SAPA

Cele mai bune tipuri de pardoseală folosite cu incalzire in pardoseala sunt placile ceramice și piatra. Placile ceramice și piatra au o conductivitate termică ridicată, ceea ce înseamnă că, căldura de la sistemul de incalzire in pardoseala se transferă rapid pe suprafața podelei. Placile și piatra păstrează, de asemenea, căldura, făcând sistemul eficient. Datorită proprietăților termice excelente, placile și piatra sunt ideale pentru utilizarea cu incalzire in pardoseala, în zone cu pierderi mari de căldură. Acestea pot fi încălzite până la 29 °C sau mai mult, dând o putere de căldură ridicată de până la 200 W/m².

Grosimea plăcii și a pietrei are un impact redus asupra puterii de căldură, dar crește timpul de incalzire puțin adherent, asa ca, o grosime maximă de 20 mm este recomandata atunci când se caută un sistem foarte receptiv.

Placi ceramice, piatră și sapa pentru incalzire in pardoseala

Podelele din placi ceramice și piatră sunt foarte bune conductoare, făcându-le cele mai bune pardoseli pentru a fi utilizate cu incalzirea in pardoseala.

Placi ceramice si piatra

  • Cel mai bun material pentru incalzire in pardoseala
  • Proprietăți excelente de transfer termic și profil subțire
  • Ușor de curățat

Sapa

  • Foarte bun conductor care permite o încălzire rapidă
  • Potrivit pentru utilizarea cu incalzire electrica in pardoseala

Slate and flagstone

  • Conductivitate mare si compatibil cu incalzirea in pardoseala
  • Hard-wearing floor finish ideal for high footfall areas

Marmura

  • Conductivitate termică bună, dar încălzire mai lentă

Sfaturi pentru instalare: incalzire in pardoseala cu plăci și piatră

  • Pentru instalarea incalzirii in pardoseala cu plăci trebuie să se utilizeze un adeziv flexibil pentru plăci.
  • Atunci când instalați pe un substrat de beton, utilizați întotdeauna izolație

PODELE DIN LEMN

Diferitele tipuri de pardoseli din lemn au proprietăți termice diferite și, ca atare, există diferențe în ceea ce privește adecvarea lor pentru utilizarea cu sisteme de incalzire in pardoseala. Cu cât sunt mai groase sau mai subțiri plăcile de pardoseală, cu atât ele conduc mai bine căldura și de obicei, sunt mai potrivite pentru a fi utilizate cu incalzire in pardoseala.

Cheresteaua din lemn este cel mai bun tip de parchet din lemn pentru a fi utilizat cu sisteme de incalzire in pardoseala, deoarece funcționează bine cu modificările temperaturii pardoselii. Se pot folosi și alte pardoseli din lemn, dar cu o atenție sporita la densitatea lemnului, astfel încât să nu acționeze ca un izolator care blochează căldura. Ca regulă generală pentru podele din lemn, temperatura suprafeței pardoselii nu trebuie să depășească 27 °C.

Incalzirea podelei modifică conținutul de umiditate al lemnului, astfel încât pardoselile din lemn alese trebuie să se poată adapta la schimbările de temperature ale pardoselii, fără a schimba aspectul podelei. Lemnul uscat tinde să funcționeze cel mai bine cu incalzirea in pardoseala, dar întotdeauna verificați producătorul de pardoseală cu privire la compatibilitatea cu incalzirea in pardoseala.

podele din lemn pentru incalzire in pardoseala

Incalzirea in pardoseala poate fi utilizată cu diferite tipuri de pardoseli din lemn, dar trebuie acordată atenție grosimii lemnului, astfel încât să nu acționeze ca un izolator care blochează căldura.

Cherestea prelucrata

Cele mai bune pardoseli din lemn pentru a fi utilizate cu incalzire in pardoseala. Se comportă bine cu temperatura schimbătoare a podelei și se adaptează la schimbarea umiditatii.

Lemn masiv

Predispus la schimbări de umiditate și temperatură, care ar putea duce la decolorare si ambutisare. Trebuie să aveți grijă când utilizați cu incalzirea in pardoseala, pentru a vă asigura compatibilitatea și o cantitate suficientă de căldură – verificați întotdeauna cu producătorul dacă este adecvat pentru utilizare cu incalzirea in pardoseala.

Lemn moale

Potrivit pentru utilizarea cu incalzire in pardoseala, dar trebuie acordată atenție grosimii plăcilor, pentru a asigura o ieșire suficientă de căldură

Parchet

Disponibil fie din lemn masiv, fie din lemn special conceput, cele mai multe tipuri sunt potrivite pentru incalzire in pardoseala.

Bambus

Similar lemnului prelucrat în constructii, acesta este un bun conductor de căldură si este potrivit pentru utilizarea cu incalzire in pardoseala.

Sfaturi pentru instalare: incalzire in pardoseala cu pardoseală din lemn

Lemnul este un material natural care este afectat de umiditatea mediului. De aceea este important să asigurați umiditatea corectă a parchetului în timpul instalării și ciclul corect de încălzire atunci când instalați incalzirea in pardoseala.

Cheresteaua fabricata pot fi așezate direct pe incalzirea in pardoseala cu sistem de lipire / îmbinare. Plăcile cu o grosime mai mică de 20 mm trebuie să fie sprijinite și fixate, pentru a asigura suport structural adecvat. În cazul montării plăcilor peste șapă, se recomandă utilizarea unor substraturi subțiri.

PODELE LAMINATE

Această podea sintetică simulează lemnul și oferă un finisaj de pardoseală și rezistență la zgârieturi. Este ușor de instalat și o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor. Cele mai multe laminate sunt potrivite pentru utilizarea cu incalzire in pardoseala, dar este recomandabil să verificați producătorul de pardoseală înainte de instalarea sistemului.

PODELE DIN VINIL

Podelele din vinil pot fi folosite în siguranță cu incalzirea in pardoseala. Vinilul se încălzește și se răcește repede. Podelele din vinil sunt supuse unei restricții de temperatură, de obicei 27 ° C, limitând puterea termică, astfel încât acestea nu sunt recomandate în zone cu pierderi mari de căldură.

PODELE DIN CAUCIUC

Cauciucul poate fi utilizat cu incalzirea in pardoseala. Podelele din cauciuc solid sunt, de obicei, foarte bune conductoare, făcându-l să se încălzească rapid și să asigure o ieșire mare de căldură. Consultați întotdeauna producătorul pentru a asigura compatibilitatea cu incalzirea in pardoseala.

PODELE DIN MOCHETE

Covorul este potrivit pentru utilizare cu incalzirea in pardoseala, cu condiția ca, materialul de pe covor sau substrat să nu acționeze ca un izolator care blochează căldura. Încărcarea totală a tuturor materialelor, inclusiv a oricăror substraturi și suprapuneri, nu trebuie să depășească 2,5 tog pentru ca sistemul să furnizeze o cantitate suficientă de căldură. Laminatul și mocheta sunt potrivite pentru utilizarea cu incalzirea in pardoseala, dar trebuie să se asigure că, tog-ul total al tuturor materialelor nu depășește 2,5 tog pentru ca sistemul să asigure o cantitate suficientă de căldură.

TIMPUL DE INCALZIRE AL DIFERITELOR PARDOSELI

Alegerea materialului de pardoseală afectează timpul de încălzire, deoarece fiecare material are o masă termică și o conductivitate diferită. Cu o masă termică inferioară și o conductivitate mai ridicată, cu atât mai repede căldura de la sistemul de încălzire prin pardoseală se transferă pe suprafața podelei. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă, de asemenea, că materialele cu masa termică scăzută se răcesc mai repede decât materialele cu o masă termică ridicată. Capacitatea de reacție a unui sistem poate fi îmbunătățită prin folosirea plăcilor de izolație pentru a imbunatatii transferul căldurii către finisajul podelei.

Timpuri comparabile de incalzire cu diferite materiale de podea

IMAPACTUL FINISAJULUI PODELEI ASPURA CALDURII

Alegerea pardoselii afectează puterea maximă de căldură a sistemului deoarece anumite finisaje de pardoseală au o limitare de temperatură superioară, limitând puterea maximă de căldură. Producția de căldură a unui sistem depinde de suprafața totală încălzită a podelei și de temperaturile aerului și ale podelei. Producția de căldură este influențată de modificarea oricăruia dintre acești trei factori. Este, de obicei, cel mai ușor să schimbați finisajul podelei, deoarece dimensiunea camerei și temperatura aerului de confort sunt deja stabilite.

Este important să se asigure că puterea de ieșire a căldurii de la podea este mai mare decât cea a pierderii de căldură din cameră. După cum ilustrează graficul de mai jos, o diferență de două grade în temperatura podelei face o mare diferență în producția de căldură. Deci, dacă pardoseala aleasă poate fi încălzită numai la 27 ° C, iar acest lucru nu dă puterea de căldură necesară, pot exista beneficii daca se trece la un finisaj al pardoselii care poate fi încălzit la 29 ° C pentru a obține mai multă putere termică. În plus, adăugarea de incalzire suplimentară poate fi luată în considerare pentru a asigura că, sistemul de incalzire răspunde așteptărilor.

Producția de căldură și temperatura podelei

Puterea maximă de căldură este direct legată de temperatura podelei. Graficul ilustrează puterea termică maximă a unui sistem de incalzire in pardoseala, atunci când temperatura dorită a camerei este de 21 °C și suprafața încălzită este de 10 m².

Dacă doriți să instalați incalzire in pardoseala, aruncați o privire asupra gamei noastre de produse, pentru a găsi un sistem adecvat cu utilizarea finisajului ales sau pentru a solicita o ofertă gratuită aici.

Citat Warmup gratuit

Warmup oferă o gamă largă de sisteme de încălzire electrică pentru interior și exterior, care sunt compatibile cu toate tipurile de podea și proiectele.

Cerere cotaţie