HomeIncalzire electrica in pardosealaPavimente finale

Pardoseli pentru încălzire prin pardoseală

Încălzirea prin pardoseală poate fi practic folosită sub orice tip de pardoseală. Cel mai bun tip de pardoseală pentru încălzirea prin pardoseală este cel cu o bună conductivitate termică pentru a spori încălzirea mai rapidă a pardoselii, pentru a oferi o mai mare putere termică și pentru a funcționa mai eficient. Singura diferență între ce tip de pardoseală trebuie folosită cu un sistem de încălzire prin pardoseală este conductivitatea termică a materialului.

Gresie și piatră

Cel mai bun tip de pardoseală care poate fi folosit cu încălzirea electrică prin pardoseală este gresia și piatra. Gresia și piatra au o conductivitate termică ridicată, ceea ce înseamnă că căldura de la un sistem de încălzire electrică prin pardoseală se transferă rapid la suprafața podelei.

Citește mai mult >

Laminat

Parchetul laminat este din ce în ce mai popular în toate tipurile de gospodării. Caracterul practic al acestui material de pardoseală, raportul calitate-preț și faptul că se potrivește vizual cu orice decor, deoarece se poate găsi laminat în toate nuanțele, îl face să fie o suprafață de pardoseală comună. Laminatul este compatibil cu încălzirea electrică in pardoseală .

Citește mai mult >

Lemn

Lemnul prelucrat este cel mai bun tip de pardoseală din lemn care poate fi utilizat cu un sistem de încălzire electrică prin pardoseală, deoarece se comportă bine la schimbările de temperatură ale podelei. Se pot folosi și alte tipuri de pardoseli din lemn, dar în cazul lemnului mai moale și mai puțin dens, trebuie să se acorde atenție grosimii plăcilor de parchet, astfel încât acestea să nu acționeze ca un izolator care blochează căldura.

Citește mai mult >

Vinil

Pardoselile din vinil pot fi utilizate în condiții de siguranță cu încălzirea electrică prin pardoseală. Vinilul se încălzește și se răcește rapid. Pardoselile din vinil sunt supuse unei restricții de temperatură maximă a pardoselii, de obicei 27 °C, ceea ce limitează producția de căldură, astfel încât nu sunt recomandate în zonele cu pierderi mari de căldură.

Citește mai mult >

Beton lustruit

Datorită masei lor termice ridicate, pardoselile din beton sunt ideale pentru a fi încălzite de un sistem de încălzire prin pardoseală. Betonul oferă timpi rapizi de încălzire și reține bine căldura, stocând chiar și căldura produsă de aportul solar, ceea ce face ca o pardoseală încălzită din beton lustruit să fie o opțiune excelentă pentru a îmbunătăți confortul și căldura unei locuințe.

Citește mai mult >

Mochetă

Covorul este potrivit pentru utilizarea cu încălzirea electrică prin pardoseală, cu condiția ca materialul covorului să nu acționeze ca un izolator care blochează căldura. Totalul tog al tuturor materialelor, nu trebuie să depășească 1,5 tog pentru ca sistemul să asigure o putere termică suficientă.

Citește mai mult >

Cel mai bun finisaj de pardoseală de utilizat cu încălzirea electrică prin pardoseală

Gama noastră de sisteme de încălzire electrică prin pardoseală oferă o mare flexibilitate pentru utilizarea cu toate finisajele de pardoseală. Cel mai bun tip de pardoseală pentru a fi utilizată cu încălzirea electrică prin pardoseală este, fără îndoială, gresia și piatra. Gresia și piatra au o conductivitate termică ridicată, ceea ce înseamnă că căldura de la sistem se transferă rapid la suprafața pardoselii.

Lemnul prelucrat este cel mai bun tip de pardoseală din lemn care poate fi utilizat cu un sistem de încălzire electrică prin pardoseală, deoarece se comportă bine la schimbările de temperatură ale podelei. Se pot utiliza și alte tipuri de parchet din lemn și parchet laminat, dar în cazul lemnului mai moale și mai puțin dens, trebuie să se acorde atenție grosimii plăcilor de parchet, astfel încât acestea să nu acționeze ca un izolator.

Cel mai bun finisaj de pardoseală de utilizat cu încălzirea electrică prin pardoseală

Instalarea izolației podelei 

Recomandăm instalarea unei izolații de bună calitate împreună cu sistemul electric de încălzire prin pardoseală. Izolația reduce pierderile de căldură, menținând căldura produsă de sistemul de încălzire în încăpere. Gama noastră de izolații îmbunătățește, de asemenea, timpul de încălzire al sistemelor noastre – sporind eficiența energetică a sistemului electric de încălzire prin pardoseală și oferind costuri de funcționare pe termen lung și mai mici.

Produsele noastre de izolație funcționează cu orice tip de podea.