HomeIncalzire electrica in pardosealaGhid de cumparare

Ghid de cumparare pentru incalzire in pardoseala

Știm că uneori este nevoie de ajutor atunci când cumparati un nou sistem de incalzire. De asemenea, cunoaștem întrebările tipice pe care le pun oamenii atunci când se gândesc să achizitioneze incalzire in pardoseala, așa că am pus împreună acest ghid de cumpărare.

Fie că este vorba de un sistem de incalzire unica sau doar a unei singure încăperi, ghidul nostru explică modul în care funcționează incalzirea in pardoseala și modul în care sistemul poate ajuta să rămână cald când devine frig.

Cum funcționează incalzirea in pardoseala?

Incalzirea in pardoseala funcționează printr-un fir de încălzire instalat sub nivelul podelei. Cablul se încălzește atunci când sistemul este pornit, încălzind suprafața podelei și furnizând o căldură radiant, distribuită uniform și încălzind încăperea de la sol.

Cu căldură radiantă, confortul tinde să se simtă mai rapid și la o temperatură mai scăzută. Există un flux minim de aer, menținând temperatura confortabilă și uniformă, oriunde în cameră.

Încălzirea podelei va fi suficientă pentru a încălzi o cameră?

Incalzirea electrică a pardoselilor vine în diferite ieșiri de căldură, cu o putere mai mare disponibilă pentru a asigura suficientă căldură pentru zone cu pierderi mari de căldură, cum ar fi serele.

Producția de căldură a unui sistem de incalzire in pardoseala trebuie să fie mai mare decât pierderea de căldură a încăperii sau zonei pe care o încălzește pentru ca sistemul să furnizeze suficientă căldură. Deci, este important să se efectueze un calcul al pierderilor de căldură pentru a se asigura că sistemul este potrivit. Acest lucru poate fi efectuat de un arhitect sau de un inginer de încălzire și este important să alegeți puterea corectă a căldurii pentru sistemul de incalzire in pardoseala. Dacă nu sunteți sigur de pierderea de căldură, contactați-ne și vă vom ajuta să alegeți sistemul corect.

Este, de asemenea, recomandabil să instalați sistemul cu o izolație suficientă, cum ar fi placile de izolare, care reduc timpul de incalzire prin împingerea căldurii la nivelul podelei și prevenirea pierderilor de căldură la parter.

floor types temperature heat output underfloor heating

Costuri asociate cu sistemul

Există o varietate de sisteme disponibile, iar costurile pentru încălzirea pardoselii depind de timpul de funcționare, de căldura, de suprafața încălzită și de tipul sistemului. De asemenea, este necesar un termostat pentru a controla sistemul, care este vândut separat sistemului de încălzire. Pentru a afla costul achiziționării unui sistem, cereți o ofertă și vom răspunde cu o cotatie detaliata pentru a satisface cerințele proiectului.

Costurile de funcționare sunt legate de prețurile energiei, dimensiunea și înălțimea camerei și timpul de funcționare. Utilizarea unui termostat inteligent, precum termostatul Warmup 4iE WiFi poate crea economii.Termostatul 4iE poate economisi energie prin sugerarea unor moduri mai inteligente de a incalzi o casă.

cost saving with warmup floor heating app

Ce anume sa cautati?

Material

Acordați o atenție deosebită materialelor din care a fost fabricat firul de incalzire in pardoseala.

Suport

Chiar dacă este puțin probabil să apară probleme cu sistemul după ce a fost montat pe podea, este recomandabil să verificați dacă este necesar suportul post-vânzare.

Garanții

Deși incalzirea in pardoseala este cunoscută pentru fiabilitatea sa, odată ce sistemul a fost instalat, este important să vă asigurați că, acesta este acoperit de garanții adecvate.

Instalare

Sistemele pot fi montate de o persoană competentă, dar pot fi instalate și de un instalator profesionist. Toate lucrările electrice, inclusiv cablarea și conectarea termostatului la sistemul de incalzire, trebuie completate de către un electrician autorizat.

underfloor heating installation
install underfloor heating system