HomeTermostateGhid de cumparare

Ghid pentru cumpărarea unui termostat

Alegerea sistemului corect de control este esențială pentru a asigura funcționarea sistemului de incalzire în cel mai bun mod posibil, eficient și ușor, economisind bani pe facturile de incalzire. Ghidul nostru de cumpărare vă ajută să alegeți cel mai bun sistem de control bazat pe cerințele individuale de incalzire, stilul de viață și bugetul.

Alegeți un termostat care funcționează împreună cu casa

Primul lucru pe care trebuie să-l examinați este sursa de căldură, deoarece nu toate termostatele sunt compatibile cu sursele de căldură. Ele pot fi potrivite numai pentru incalzirea in pardoseala, incalzirea centrală sau, în unele cazuri, ambele. Deci, luăm în considerare cazul incalzirii centrale, atunci termostatele compatibile sunt cele care pot funcționa cu incalzire centrală. În mod similar, dacă doriți să controlați incalzirea in pardoseala, acestea ar trebui să fie adecvate pentru utilizarea cu alegerea sistemului.

Cea mai recentă adăugare la gama termostat Warmup, termostatul WiFi 4iE funcționează cu incalzirea centrala pe bază de calorifere, precum și cu sisteme de incalzire electrica in pardoseala și cu apă.

Tipuri de termostate

Termostate inteligente

Termostatele inteligente sunt dotate cu internet și sunt cele mai avansate tipuri de termostate. Ele oferă funcționalități superioare de economisire a energiei și de economisire. Termostatul Warmup 4iE, de exemplu, găsește modalități inteligente de a încălzi o locuință mai eficient, ceea ce ar putea duce la economii mari în facturile de energie. 

Funcția de conectare la internet a termostatelor inteligente, însoțită de aplicația MyHeating și serviciile de localizare încorporate, permit termostatului inteligent să controleze automat încălzirea, asigurând în același timp că locuința va fi întotdeauna la temperatura ideală, folosind cât mai puțină energie posibilă.

Termostate programabile

Aceste termostate ajustează temperatura camerei în mod automat, în funcție de temperatura și cronometrele dorite. Încălzirea poate fi programată să fie pornită sau oprită prin setarea temperaturilor țintă și a timpului – termostatul se ocupă de restul, asigurând temperatura potrivită la momentul potrivit. Caracteristicile cum ar fi Active Energy Management™ găsite în termostatele programabile avansate, cum ar fi Warmup 3iE, pot economisi până la 10% din facturile de încălzire ajutând la alegerea celei mai bune temperaturi pentru fiecare cameră.

Termostate manuale

Termostatele manuale oferă un control de bază cu capacitate limitată de economisire a energiei și a banilor. Termostatele manuale sunt cele mai potrivite pentru zonele în care cerințele de incalzire rămân aceleasi in fiecare zi, de ex. când nu există schimbări sezoniere și unde este necesară încălzirea zilnică, deoarece acestea funcționează în permanență sau în cazul în care zona încălzită este utilizată foarte rar sau intermitent, cum ar fi garajul sau grădină.

Caracteristici de căutat un termostat

Există o varietate de termostate disponibile și cea mai bună alegere va depinde de preferința capabilităților și a caracteristicilor. Am subliniat mai jos o listă de caracteristici pe care trebuie să le căutați când alegeți un termostat.

Compatibilitate

Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici, deoarece un termostat nu are niciun scop dacă nu funcționează cu sistemul de incazlire. Verificați întotdeauna producătorul cu privire la adecvarea sistemului de încălzire.

Acces de la distanță

Pentru utilizatorii care sunt mult în mișcare și doresc să poată controla setările de încălzire de pretutindeni, un termostat inteligent WiFi este cea mai bună alegere. 4iE vine cu un cont MyWarmup care poate fi administrat și monitorizat de oriunde există o conexiune la internet.

Actualizări meteo și trafic

Dacă vremea și traficul sunt factori importanți, atunci 4iE este o opțiune excelentă. Modelul 4iE afișează condițiile meteorologice și actualizările de trafic, astfel încât este posibil să știți dacă va ploua sau va fi insorit și cum este traficul înainte de a pleca de acasă.

Programabilitatea

Dacă termostatul este pentru o cameră care are cerințe variate de temperatură și timp, cum ar fi o baie, cameră de zi sau dormitor, un termostat programabil este de departe cea mai bună opțiune, deoarece va permite setarea diferitelor temperaturi ale camerei la momente diferite. Acest lucru va evita risipirea energiei prin încălzirea unei încăperi goale și va oferi un control precis asupra setărilor de încălzire.

Display

Având un afișaj cu iluminare de înaltă definiție, este mai ușor să utilizați termostatul chiar și atunci când este întunecat. Având un afișaj mare cu un font de dimensiuni mari ar trebui să fie, de asemenea, luate în considerare pentru ușurința de utilizare. Rezoluția ecranului este importantă, deoarece ecranele cu rezoluție scăzută sunt mai puțin clare pentru a funcționa și nu vor arăta ca fiind atrăgătoare pe perete. Termostatele mai avansate, cum ar fi 4iE, permit chiar setarea unei imagini de fundal, oferindu-i o notă personală.

Monitorizează consumul de energie

Cunoașterea unde și când este folosită energia oferă un control mai bun al sistemului de incalzire. Un termostat care controlează incalzirea în mod automat prin învățarea obiceiurilor și rutinelor, poate asigura atingerea celei mai mici utilizări posibile de energie.

Capacitati unice

Capacitățile unice, cum ar fi actualizările de călătorie și capacitatea de a seta o imagine de fundal, sunt toate caracteristicile care pot fi furnizate de un termostat. Nevoia pentru acestea depinde de utilizarea dorită a termostatului. Cu cât suntem mai interesați de economisirea banilor și dorim să setăm temperaturi diferite pentru perioade diferite, cu atât mai probabil ne uităm frecvent la termostat și aceste mici caracteristici pot face o mare diferență.

Opțiuni și caracteristici pentru stilul de viață

Alegeți un termostat care să permită reglarea setărilor de încălzire pentru a se potrivi stilului de viață. Aceasta ar putea fi frecvența schimbărilor de temperatură (programabilitate) sau capacitatea de a economisi bani prin alegerea unui termostat care să contribuie la reducerea facturilor la energie (cum ar fi 4iE).

Achizitionati termostatul potrivit

Merită remarcat faptul că, în mod corect ales, un termostat este tipul de produs care poate plăti pentru el însuși. Nu este nevoie să-l cumperi de multe ori, investind astfel într-un termostat avansat și de înaltă calitate este adesea alegerea de top. Atunci când decideți ce termostat să cumpărați, cel mai bine este să definiți criterii, să cercetați opțiunile disponibile și să decideți care dintre ele este potrivit pentru proiect.

Vă recomandăm un termostat inteligent WiFi 4iE care găsește modalități inteligente de a încălzi o locuință mai eficient, economisind facturile la energie.