Podele cu mochetă / covor

Covoarele calde se simt foarte bine sub picioare, dar ajută și la menținerea sănătății locuinței prin menținerea unui nivel scăzut de umiditate, ținând sub control acarienii și alți alergeni.

Încălzire sub covor

Încălzirea electrică prin pardoseală este un sistem de încălzire compatibil cu mocheta și este o soluție de încălzire perfect adecvată pentru utilizarea sub o podea acoperită cu mochetă / covor.

Încălzirea sub covoare prezintă mai multe avantaje. În primul rând, igiena. Covoarele tind să absoarbă praful. În plus, aerul cald de la radiatoarele convenționale face ca aerul din încăpere să circule. Ca urmare, circulă praful și impuritățile. Încălzirea prin pardoseală încălzește mai degrabă obiectele decât aerul și nu provoacă circulația aerului. Căldura radiantă este, prin urmare, cel mai potrivit sistem de încălzire pentru covoare.

Sisteme electrice de încălzire prin pardoseală pentru pardoseli cu covoare

Cea mai utilizată soluție de încălzire a pardoselii cu mochetă este sistemul de încălzire cu folie Warmup. Acest sistem este potrivit în special pentru utilizarea cu pardoseli flotante în spații mari și de formă regulată. Folia de aluminiu plană, foarte subțire, complet împământată, nu ridică vizibil nivelul pardoselii, de aceea este o soluție excelentă pentru renovări.

Covorașul de încălzire cu folie este un sistem de încălzire electrică a pardoselii pentru mochetă, dar și pentru vinil, lemn și alte finisaje de pardoseală flotantă. Acesta este alcătuit dintr-o folie armată cu fibre înfășurată în jurul unui cablu de încălzire subțire cu mai multe fire, cu miez dublu, care este izolat cu un fluoropolimer avansat. Folia asigură un strat de impamantare continuu în cadrul construcției pardoselii, difuzând în același timp căldura de la cablul de încălzire.

Sistemul trebuie să fie instalat în combinație cu sistemul de suprapunere dublă de încălzire.

Rezistenta termica

Atunci când alegeți o pardoseală de covor, trebuie acordată atenție grosimii totale a oricăror materiale de deasupra sistemului de încălzire, inclusiv straturile de bază și suprapunerile.

Stratul de bază ar trebui să aibă rezistență termică scăzută, iar covorul ar trebui să aibă un suport de hessian pentru a favoriza funcționarea eficientă a sistemului. Nu trebuie folosit un strat de pâslă, deoarece poate crea un blocant termic care împiedică performanța sistemului.

Living cu podea cu mochetă / covor

Valoarea Tog

Tot ce este deasupra sistemului de încălzire, inclusiv stratul de bază, suprapunerea și finisajul final al podelei, trebuie să se încadreze în limitele stabilite în tabelul de mai jos. Covorul obișnuit este de 1,0 până la 2 tog, dar verificați întotdeauna cu producătorul dacă este adecvat pentru încălzirea electrică prin pardoseală și asigurați-vă că valoarea totală a tog (inclusiv orice suprapuneri sau suprapuneri) nu depășește 2,5. Nu este recomandat să instalați încălzire electrică prin pardoseală cu covor dacă nu sunt îndeplinite limitele de mai jos. Acest lucru poate împiedica performanța sistemului și poate face ca sistemul să nu funcționeze așa cum se dorește.

Transferul limitelor de căldură

Temperatura podelei nu trebuie să depășească 27 °C, care este asigurată prin utilizarea unui termostat care va limita la o anumită putere termică maximă. Pentru a ajuta la determinarea necesarului de încălzire a oricărei încăperi și pentru a decide asupra sistemului electric de încălzire prin pardoseală potrivit, ar trebui să se efectueze o estimare a pierderilor de căldură.  
 

Transferul limitelor de căldură
Tog 1,5 (dacă nu se specifică altfel)
RSI  0,15 m² K/W (dacă nu se specifică altfel)