Podele epoxidice

Podelele epoxidice oferă un aspect rezistent și luxos pentru viața contemporană.

Beneficiile podelelor epoxidice

Odată utilizată, în primul rând într-un cadru pur industrial, podeaua epoxidica este acum o alegere de pardoseală din ce în ce mai populară pentru renovări la domiciliu și proiecte noi construite în întreaga lume. Stratul de șapă epoxidica este rezistent și ușor de curățat, adăugând un sentiment de modernitate și lux unui spațiu.

Datorită temperaturii ridicate, pardoselile din beton sunt ideale pentru a fi incalzite de un sistem de incalzire in pardoseala. Betonul oferă timpi rapizi de incalzire și păstrează căldura bine, păstrând chiar și căldura solara, făcând din podeaua epoxidica, o opțiune excelentă pentru a îmbunătăți confortul și căldura unei case.

Beneficiile podelelor epoxidice

Tipuri de finisaje pentru podelele epoxidice 

Betonul este un material versatil care poate fi instalat sub formă de pardoseală într-o varietate de moduri.

Beton turnat lustruit

Cea mai comună formă de pardoseli din beton, un strat profund de beton este turnat înainte de a fi lustruit, după întărire.

Sapa lustruita

Un strat subțire de șapă lichidă autonivelantă este aplicat pe un substrat existent, apoi lustruit dupa uscare.

Strat subtire de beton lustruit

În unele cazuri, un strat foarte subțire de acoperire cu beton polisat este instalat pe podelele de beton deteriorate.

Cele mai bune sisteme de incalzire in pardoseala pentru podele epoxidice

Proprietățile de retenție la cald ale șapei epoxidice, fac ca acesta să fie un finisaj ideal pentru incalzirea cu o soluție radiantă de incalzire in pardoseala.

Sisteme electrice de incalzire in pardoseala

Dacă instalați o podea epoxidica ca parte a unui proiect nou construit, cablul nostru de încălzire WIS este o alegere ideală pentru incalzirea electrica a pardoselilor. Este instalat direct într-un strat de beton de 50 mm – 100 mm, iar timpul său mai scăzut de încălzire și răcire îl fac perfect pentru încăperile cu utilizare constantă.

În cazul în care, instalați un sistem de incalzire electrica in pardoseala pe o podea sau o pardoseala din beton existent, covorașele de încălzire SPM și PVC sunt un sistem adecvat pentru a fi utilizate, deoarece oferă o instalație cu profil redus, având un impact minim asupra inaltimii podelei.

Potrivit pentru orice proiect

Pardoseala epoxidica este potrivită atât pentru proiecte noi, cât și pentru renovări.

Proiecte noi 

Podelele epoxidice sunt adesea montate ca parte a unui proiect nou de construcție, deoarece adâncimea acestuia poate fi luată în considerare în timpul etapei de proiectare. Există o selecție de sisteme electrice de incalzire in pardoseala care pot fi instalate direct în beton în timpul instalării podelei, pentru o instalare eficientă și fără probleme.

Reamenajarea cu pardoseli din beton existente

Incalzirea podelei poate fi instalată pe o podea sau un substrat de beton existent. Dacă există deja o pardoseală șlefuită, ar putea fi posibilă montarea unui sistem de incalzire in pardoseala cu profil redus, înainte de a adăuga un nou strat de compoziție de nivelare și de acoperire a șapei epoxidice. În cazul în care un proiect de renovare prezintă pardoseli din beton și va fi instalat mai sus o sapa epoxidica, există o varietate de sisteme de incalzire in pardoseala potrivite pentru utilizare. Trebuie să se calculeze dacă structura poate lua greutatea suplimentară a pardoselii epoxidice.

Costurile de incalzire ale pordoselii epoxidice

Incalzirea in pardoseala este o soluție de incalzire eficientă din punct de vedere energetic, care permite economisirea facturilor de energie. Costul instalării unui sistem de încălzire cu o podea de șapă lustruit depinde de câțiva factori, inclusiv dimensiunea proiectului, amplasarea, calitatea și materialele substraturilor și rezistența structurală a proiectului.

polished concrete flooring

Incalzirea in pardoseala este o soluție eficientă de incalzire din punct de vedere energetic, care permite economisirea la facturile de energie. Costul instalării unui sistem de incalzire cu o podea epoxidica, depinde de câțiva factori, inclusiv dimensiunea proiectului, amplasarea, calitatea și materialele substraturilor și rezistența structurală a proiectului.

polished concrete flooring

Instalarea incalzire in pardoseala electrica cu podele epoxidice

Instalarea podelelor epoxidice incalzite variază în funcție de sistem, însă în acest caz vom explora instalarea cablului de incalzire WIS. Asigurați-vă întotdeauna să lucrați cu un instalator cu experiență care a instalat incalzire in pardoseala și asigurați-vă că, proiectul poate lua structural greutatea suplimentară a pardoselilor din beton.

Se recomandă instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala cu izolație pentru a reduce pierderile de căldură și pentru a spori eficiența energetică a sistemului, astfel încât prima etapă va fi instalarea unui strat de izolație Warmup și membrane rezistente la umezeală pe substrat. Sistemul de incalzire in pardoseala poate fi instalat direct pe acest material izolator înainte de a fi testat și apoi acoperit cu o sapa de beton. Nu porniți sistemul de incalzire în timp ce betonul se întărește, deoarece aceasta va cauza deteriorări. Odată complet uscat, betonul poate fi lustruit de un specialist în meserii.