HomeDespre WarmupLucrări de referințăBiserica Ortodoxă, Balș

Biserica Ortodoxă “Sfinții Apostoli Petru”

și Pavel”

Tipul proiectului
Public
Locația proiectului
Balș
Marimea proiectului
124 mp
Sistemele instalate
Covoraş încălzitor SPM şi
izolație termică cu înveliș special
Termostatele instalate
Termostatul 4iE WiFi

Biserica Ortodoxă “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” se află în Balș, pe malul stâng al râului Olteț. Construcția ei a început în septembrie 1915. dar lucrările au fost întrerupte în toamna anului 1916, când orașul a fost ocupat de forțele germane, în timpul Primului Război Mondial. Lucrările au continuat în 1922, iar Biserica a fost deschisă oficial pentru public, în decembrie 1926. Biserica a supraviețuit celor două războaie mondiale și cutremurului din 1977, având reparații pe parcursul întregului secol al 20-lea.

Podeaua avea nevoie de renovare, pentru a păstra această Biserică istorică caldă pentru mulțime, conservând in același timp caracteristicile sale de patrimoniu. Deoarece încălzirea convectiva punea în pericol artefactele și caracteristicile Bisericii, s-a luat decizia de a utiliza încălzirea electrică prin pardoseală, care poate asigura confortul necesar la temperatură scăzută, în timp ce aceasta nu are un impact asupra artefactelor și caracteristicilor. Cu o temperatură scăzută de suprafață, avantajul principal al unui sistem electric de încălzire prin pardoseală într-o Biserică, este aceea că, căldura este asigurată în mod uniform pe o arie largă, care să permită o temperatură ambiantă de aproximativ 18 °C menținută până la doi metri deasupra podelei și emanate direct sub adunare. Acest lucru înseamnă că vizitatorii percep cu ușurință confortul termic.

Podeaua existentă a fost îndepărtată și a fost nivelată cu o șapă, pentru a permite plăcilor termoizolante acoperite cu ciment să reducă pierderile de căldură prin șapă. Au fost instalate covorașe încălzitoare electrice, peste care s-a instalat podeaua finală din granit. Sistemul de încălzire este controlat cu termostate 4iE WiFi, oferind un control ușor în timp real al sistemului de încălzire prin internet, atunci când este necesar.

Aveți vreo întrebare despre Warmup?