Încălzirea unei case pe tot parcursul iernii poate creste rapid. Dar, este, de asemenea, necesar. Din păcate, acest lucru implică costuri mari de incalzire pentru o mulțime dintre noi, motiv pentru care termostatele au devenit o alegere populară pentru controlul temperaturii la domiciliu. Potrivit cercetărilor, o mulțime dintre noi facem unele greșeli costisitoare atunci când vine vorba de utilizarea acesteia. În acest articol, vom analiza cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când folosesc termostatul și cum pot fi evitate, astfel incat să păstreze facturile de energie la un nivel cât mai scăzut, în timp ce casa rămâne confortabila și calda pe tot parcursul iernii.

Thermostats Mistakes Blog

1. SETAREA TEMPERATURII GREȘITE

Setarea temperaturii corecte pe termostat este cheia pentru a vă simți confortabil acasă. În zilele noastre, mulți oameni tind să-și supraîncălzească casele, ducând la pierderea energiei și la nopți agitate, sufocante, care duc la dureri de cap. Și în timp ce confortul nu poate fi definit absolut, planul recomandat sugerează temperaturile camerei de locuit de 21-22 ° C, în timp ce dormitoarele și toate celelalte încăperi ocupate ar trebui să fie la 18-20 ° C. Camerele nu trebuie să depășească 24 ° C.

Sistemele de încălzire centralizata nu permit controlul temperaturilor individuale ale încăperilor și, de cele mai multe ori, există un singur termostat situat în hol, ceea ce face mai dificilă echilibrarea temperaturilor la domiciliu. Un sfat simplu vă poate ajuta aici: porniți incalzirea și reglați supapa caloriferului în camera de zi, la un nivel confortabil. Apoi setați supapele în încăperile rămase în utilizare, la un nivel mai jos. De exemplu, dacă living-ul se simte confortabil la nivelul 4 de pe supapa caloriferului, dormitorul trebuie să fie la nivelul 3 sau mai jos. În cele din urmă, termostatul din hol trebuie setat la 20 ° C – deoarece acesta este ultimul loc de incallzire, acest lucru va asigura că toate încăperile mențin o temperatură confortabilă, fără supraîncălzire. Camerele neutilizate ar trebui să aibă usile închise, iar caloriferele să fie poziționate la cel mai scăzut nivel.

2. PORNIREA TERMOSTATULUI PENTRU A INCALZI CAMERELE MAI RAPID

Dacă tocmai ați ajuns acasă, într-o casă friguroasă, într-o zi de iarnă, ar părea rezonabil să mariti temperatura pe termostat. Dar asta nu va ajuta sa va simti cald si confortabil foarte repede. Motivul pentru aceasta este simplu: un termostat nu are control asupra cât de repede se incalzește casa; tot ceea ce face este setarea temperaturii finale pentru nivelul de confort dorit. Cel mai bine este să vă gândiți la un termostat de bază ca limitator de temperatură. Permite incalzirea să fie complet functionala, până la atingerea temperaturii setate, moment în care termostatul oprește incalzirea până când temperatura scade din nou. Prin urmare, creșterea temperaturii mai mult decât nivelul de confor,t va permite sistemului să supraîncălzească încăperile, făcându-le calde și sufocante incomod și, ca rezultat, consumul de energie.

3. PĂSTRAȚI ÎNCĂLZIREA CONSTANTA

Ca regulă generală, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este scăderea temperaturii când nu sunteți acasă. Știința din spatele acestui lucru este simplă: cantitatea de căldură pe care o locuință o pierde este legată de diferența de temperatură dintre interiorul și exteriorul casei. Cu cât este mai rece în afară, cu atât mai multă căldură este pierdută; cu cât este mai cald înăuntru, cu atât mai multă căldură este pierdută. În consecință, cu cât se pierde mai puțină căldură, cu atât mai puțină energie este folosită pentru a menține o temperatură confortabilă la domiciliu. De aceea este mai eficient să pastrati incalzirea sub nivelul de confort, când nu sunteți acasă.

Dacă setarea unei temperaturi scăzute, atunci cand sunteti absenți de acasă, poate economisi bani, atunci de ce atâția oameni nu respectă această regulă simplă? Motivul este ușor de explicat: revenirea la o casă rece, determină majoritatea oamenilor să porneasa termostatul la un nivel mai înalt decât cel normal, supraîncălzind casa și risipind banii pe care i-au economisit folosind o temperatură scăzută atunci când erau plecati. Acesta este motivul pentru care termostatele programabile funcționează bine, asigurând camere calde, care funcționează eficient atunci când sunteti absenti de acasă.

Din păcate, lucrurile se pot complica mai mult, atunci când programul se schimbă sau, de asemenea, cu sisteme cu răspuns mai lung, cum ar fi caloriferele și incalzirea hidraulică in pardoseala. Acesta este momentul în care un termostat inteligent vă poate ajuta să economisiți o mulțime de bani. Cele mai bune termostate inteligente învață exact timpul necesar pentru a incalzi o casă (care este unică pentru fiecare locuință) și va folosi acest lucru în combinație cu cât de departe este utilizatorul să se întoarcă acasă. Prin aceasta se asigură că, sistemul se activează automat la momentul potrivit, obținând eficiența maximă, fără a sacrifica nivelurile de confort.

4. ORIREA INCALZIRII IN LOC SA PASTRATI O TEMPERATURA REDUSA PE TERMOSTAT

Mulți oameni opresc incalzirea complet când părăsesc casa. Acest lucru poate duce la risc de umezeală și aparitia mucegaiului. Din fericire, cele mai multe case sunt izolate suficient de bine, astfel încât să nu se ajunga la temperaturi foarte scăzute în decursul unei zile. Și din același motiv, temperatura unei case nu va scădea probabil la temperaturi îngrijorător de scăzute într-o zi când incalzirea este oprită. Utilizarea unei temperaturi de oprire nu înseamnă că, incalzirea este activă atunci când nu sunteti acasă. Dacă temperatura este scăzută pentru locuință, incalzirea va fi oprită în timp ce sunteti absenti, pentru o perioadă normală de timp, dar va fi protejată împotriva scăderii prea mari a temperaturii, daca sunteti absenti o perioada mai lunga de timp.

Obținerea temperaturii corecte pentru fiecare casă poate dura ceva timp și poate necesita un pic de experimentare, dar un punct bun de pornire este de 16 ° C. Locuința medie necesită aproximativ o oră pentru a se încălzi de la 16 ° C la 21 ° C, astfel încât, programul ar trebui ajustat corespunzător. Termostatele inteligente pot elimina aceste experimentări, prin calcularea automată a celei mai bune temperaturi pe care o puteți folosi când sunteti absenti și activând incalzirea, pentru a încălzi camerele în timp util pentru sosire.

5. MARIREA TEMPERATURII PE TERMOSTAT IN LOC SA PUNETI O HAINA IN PLUS

Purtarea unui strat suplimentar de haine, cum ar fi un jumper, poate crește temperatura simțită cu până la 3 ° C. În plus, cercetarea oficială a arătat că, scăderea temperaturii medii într-o locuință cu 1 ° C poate economisi până la 10% din facturile la energie. Cu alte cuvinte: punerea unei jumper permite setarea termostatului la o temperatură mai scăzută și poate economisi factura medie a energiei. Deci, data viitoare, încercați să purtați un strat suplimentar de îmbrăcăminte înainte de a porni incalzirea.

Citat Warmup gratuit

Warmup oferă o gamă largă de sisteme de încălzire electrică pentru interior și exterior, care sunt compatibile cu toate tipurile de podea și proiectele.

Cerere cotaţie