Cunoașterea puterii termice a unui sistem de incalzire in pardoseala este esențială pentru a ne asigura că spațiul este încălzit la temperatura dorită. Ultimul lucru pe care îl dorim este să fie rece după instalarea sistemului, astfel încât, pentru a putea spune exact câtă cantitate de căldură este necesară, trebuie să cunoaștem pierderea de căldură și apoi să alegem un sistem de incalzire in pardoseala cu o ieșire termică care să corespundă.

Citiți pentru sfaturi de specialitate cu privire la puterea termică și care sunt factorii care influențează puterea termică a unui sistem de incalzire in pardoseala. Ca întotdeauna, dacă există întrebări, echipa noastra de Serviciu Clienti este disponibilă.

DIMENSIUNE PARDOSEALA

Dimensiunea suprafeței încălzite a podelei este direct legată de căldura, cu cât suprafața este mai mare, cu atât mai mare este puterea maximă de încălzire a sistemului. Dimensiunea suprafeței încălzite a pardoselii, în raport cu dimensiunea totală a camerei, afectează și ieșirea, deoarece cu cât este mai mare camera, cu atât devine mai mare pierderea de căldură. Dacă suprafața încălzită este semnificativ mai mică decât dimensiunea totală a pardoselii sau a camerei (<80%), poate fi dificil pentru un sistem de incalzire in pardoseala să creeze suficientă căldură pentru încălzirea primară, cu excepția cazului în care locuința este bine izolată.

TEMPERATURA SI TIPUL PARDOSELII

De asemenea, temperatura podelei afectează direct căldura unde, cu cât este mai mare temperatura podelei, cu atât este mai mare căldura de la podea. Nu toate finisajele de podea pot fi, totuși, încălzite la o temperatură ridicată, astfel că este important să rețineți că, în timp ce creșterea temperaturii podelei mărește puterea termică, este de asemenea dependentă de finisajul ales.

Materialele dense și solide, cum ar fi placile ceramice și piatra, au o bună conductivitate termică, ceea ce înseamnă că, căldura poate transmite mai bine de la elementul de încălzire la suprafața podelei. Placile ceramice și piatra pot fi, de asemenea, încălzite la +29 ° C pentru a asigura o ieșire mai mare. Materialele moi din pardoseală, cum ar fi lemnul, laminatul, linoleumul, au o conductivitate relativ slabă și pot fi, deasemenea, încălzite doar la + 27 ° C, ceea ce înseamnă o anumită putere termică maximă, în funcție de dimensiunea zonei încălzite. Din nou, dacă finisajul ales permite doar o temperatură a podelei de 27 ° C, iar cerința de ieșire a căldurii este mai mare decât ceea ce se poate obține cu o podea de 27 ° C, trebuie luată în considerare schimbarea materialului pentru podea, astfel incat sistemul de  incalzire in pardoseala sa functioneze ca sursa unica de caldura.

imagine

Cu cât este mai mare temperatura podelei, cu atât este mai mare căldura, dar unele finisaje au o temperatură de top. Este întotdeauna cel mai bine să verificați producătorul de pardoseală.

ALEGEREA UNUI TERMOSTAT ȘI A TEMPERATURII AERULUI

Majoritatea termostatelor moderne controlează temperatura podelei pe baza unei temperaturi a aerului sau a podelei și folosesc un senzor de aer sau podea pentru a măsura temperatura. Pe măsură ce termostatul pornește sau oprește incalzirea, precizia senzorului poate avea un impact semnificativ asupra puterii termice. În plus, cu cât este mai mare temperatura dorită a camerei, cu atât mai multă energie este necesară pentru atingerea temperaturii.

Acest lucru este relevant în special în băi, unde temperatura dorită a aerului din încăpere este relativ ridicată, de exemplu 23 ° C (comparativ cu temperatura obișnuită a camerei de zi de 21 ° C). Comenzile slabe sau senzorii prost plasati ai termostatului, pot duce la supraîncălzire camerelor și în condiții grave, chiar dăunează finisajul podelei, deci este recomandabil să investiti într-un termostat de înaltă calitate. Termostatul inteligent 4iE WiFi oferă un control precis al temperaturii și poate economisi energie prin găsirea unor modalități mai inteligente de a încălzi o locuință.

imagine

Un control precis al temperaturii în cameră este esențial pentru asigurarea unei ieșiri corecte de căldură. Un termostat inteligent nu oferă doar un control precis, ci poate economisi  si bani pe facturile de energie

IZOLATIA PARDOSELII CRESTE PRODUCTIA DE CALDURA

Producția de căldură la suprafața podelei poate fi sporită semnificativ prin utilizarea izolației, cum ar fi plăcile de izolație Warmup, sub sistemul de incalzire. Aceasta poate fi imediat sub sistemul de incalzire. Dacă nu se utilizează izolație, căldura generată se va deplasa nu numai în sus, ci și în jos, iar în cel mai rău caz,poate  încălzi chiar și solul de sub structura, mod in care se pierd energia, banii și căldura necesară.

imagine

Plăcile de izolație Warmup se găsesc într-o gamă de grosimi diferite care oferă diferite niveluri de izolație.

Dacă opțiunea nu este de a schimba finisajul podelei sau de a nu modifica dimensiunea suprafeței incalzite a pardoselii, cresterea generala a izolației  este o modalitate bună de a reduce pierderile de căldură și de a obține o cerință mai mică de producere a acesteia. Adăugarea peretelui cavității, a acoperișului și izolarea suplimentară a pardoselii sunt toate modalități bune de menținere a căldurii și vor reduce necesarul de căldură al oricărui sistem de încălzire.

PUTEREA SISTEMULUI DE INCALZIRE IN PARDOSEALA

Puterea maximă a sistemului este specificată în mod normal în W / m². Dacă podeaua este bine izolată și este o locuință rezonabil modernă, puterea unui sistem de incalzire in pardoseala trebuie să fie, de obicei, între 65-85 W/m² pentru a da rezultatul necesar. Atunci când vine vorba de alegerea incalzirii in pardoseala, este de obicei specificat un sistem de 150-200 W/m² pentru a reduce timpul de încălzire, deoarece sistemul nu va fi “pornit” în mod continuu. Când sistemul este doar “în” jumătate din timpul în care se utilizează camera, puterea furnizată este de jumătate din puterea sistemului. Aceasta înseamnă că un sistem de 150 W/m² oferă de obicei 65-85 W/m² pe oră.

BAI SI ALTE CAMERE CU ECHIPAMENTE PERMANENTE

În anumite camere, cum ar fi băile, părți mari ale camerei sunt acoperite de corpuri permanente, cum ar cada, toaleta sau chiuveta. Deoarece incalzirea in pardoseala nu trebuie montată sub corpurile fixe, în aceste circumstanțe pot fi încălzite numai mici părți ale suprafeței podelei. Acest lucru poate afecta în mod semnificativ producția de căldură.

imagine

Dimensiunea zonei încălzite a podelei este direct legată de puterea termică, astfel încât scopul este de a încălzi cât mai mult din suprafața podelei.

DEPASIREA SPATIULUI LIMITAT

Dacă instalați incalzire in pardoseala într-o încăpere cu o suprafață relativ mică, este bine să alegeți finisaje de podea foarte conductive. Alegeți podele din placi ceramice și piatră care pot fi încălzite la o temperatură ridicată a pardoselii, oferind o putere mai mare de căldură, decât ceea ce s-ar obține prin utilizarea finisajelor moi de pardoseală. În funcție de pierderea de căldură a zonei, poate fi necesar să se utilizeze o formă secundară de incalzire pentru a crește puterea termică. În băi, uscatoatele pentru prosoape și încălzitoarele de perete, reprezintă o opțiune ideală, deoarece contribuie la obținerea căldurii necesare.

Acest flux de căldură depinde în mare măsură de structura materialului și de moleculele din interiorul acestuia. De exemplu, căldura va călători mult mai rapid printr-o structură densă, cum ar fi o placa ceramica, decât o structură mai poroasă, cum ar fi lemnul. În ambele cazuri, căldura se va răspândi până la atingerea echilibrului termic (temperatura echilibrată).

O CONSIDERAȚIE FINALĂ … BLOCAJUL TERMIC

Ca o notă finală, rețineți că odată ce ati trecut de toate eforturile de a va asigura că sistemul de incalzire in pardoseală oferă suficientă căldură, este esențial ca aceasta să nu fie blocată. Materialele de izolare și de blocare a căldurii, cum ar fi covoarele, mobilierul (în special fotoliile puf), vor împiedica în mod semnificativ performanța sistemului.

Dacă va este cunoscută pierderea de căldură și doriți să discutați despre puterea termică a unui sistem de incalzire in pardoseală și dacă acesta va furniza suficientă căldură pentru cameră, contactați-ne și vă vom ajuta să estimați puterea termică.

Consultați gama noastră de produse și găsiți sistemul perfect de incalzire in pardoseala pentru orice instalație.

Citat Warmup gratuit

Warmup oferă o gamă largă de sisteme de încălzire electrică pentru interior și exterior, care sunt compatibile cu toate tipurile de podea și proiectele.

Cerere cotaţie