floor heating living room

Prețurile la energie au crescut continuu de la începutul anului 2022, la fel și costul încălzirii unei locuințe. Înțelegem cât de dificile pot fi aceste creșteri de prețuri fără precedent, așa că în acest ghid vom explora câteva idei și tehnologii noi care pot ajuta la reducerea atât a consumului, cât și a emisiilor de carbon. Descoperiți :

  • Modalități de îmbunătățire a eficienței energetice a unei locuințe 
  • Cum poate un termostat inteligent să economisească din costuri 
  • Lucruri care pot fi făcute pentru a proteja o casă în viitor  
  • Cum încălzirea prin pardoseală poate reduce consumul

Vor crește costurile de încălzire?

Da, în cele mai multe cazuri, da. Costurile vor varia în funcție de locație, de sistemul de contorizare și de tarife. Pentru a afla mai multe informații despre aceste prețuri și despre ceea ce vor însemna acestea, contactați furnizorul de energie electrică pentru a discuta despre tariful actual.

Cum poate fi îmbunătățită performanța energetică a locuinței? 

Pentru a contribui la reducerea costurilor cu energia, este o idee excelentă să încercați să faceți casa mai eficientă din punct de vedere energetic – reducând astfel risipa de energie și, prin urmare, costurile.  

O metodă populară de creștere a eficienței energetice a locuințelor constă în instalarea unei bune izolații. Asigurarea unei bune izolații a pereților, podelelor și podului menține căldura produsă de sistemul de încălzire în interiorul spațiului, împiedicând în același timp pătrunderea aerului rece din exterior. Ferestrele cu geamuri duble și triple și sistemele de protecție împotriva curenților de aer vor proteja, de asemenea, împotriva temperaturilor exterioare scăzute.  

Actualizarea sistemului de încălzire este o altă modalitate de a economisi dramatic energia. Încălzirea prin pardoseală radiantă este o modalitate mult mai curată și mai eficientă de a încălzi o casă în comparație cu sistemele de încălzire tradiționale. Instalarea sistemului Warmup’s soluții de încălzire prin pardoseală în întreaga locuință ar putea ajuta la economisirea a peste 1621 kWh de energie pe an și ar aduce economii substanțiale.

6ie termostat

Reduceți consumul de energie folosind un termostat inteligent

Căutați măsuri imediate de reducere a costurilor? Utilizarea termostatelor inteligente multizonale pentru a controla sistemul de încălzire poate economisi energie, în comparație cu termostatele de bază. 

Termostatele WiFi de la Warmup asigură că locuința este încălzită la momentul potrivit și la temperatura potrivită, în funcție de necesități. Acest tip de încălzire optimizată pe mai multe zone înseamnă că sunt încălzite doar camerele care trebuie încălzite, economisind astfel energie și aducând economii de costuri. Termostatul nostru 6iE WiFi are un ecran tactil pentru smartphone și oferă un control intuitiv și un control automat al sistemului de încălzire pentru a reduce risipa de energie. Căutați ceva mai simplu? Termostatul Element WiFi este cea mai recentă inovație a noastră în controlul încălzirii prin pardoseală, oferind toate caracteristicile noastre inteligente de economisire a energiei, într-un pachet frumos și ușor de utilizat . 

Utilizarea unui termostat inteligent Warmup împreună cu aplicația noastră pentru smartphone MyHeating ar putea economisi sute de LEI pe an la facturile de energie.

Cum să protejați o casă în viitor împotriva creșterii prețurilor?

Dacă sunteți interesați de soluții pe termen lung pentru a îmbunătăți sustenabilitatea locuinței și pentru a vă proteja de creșteri ulterioare ale prețurilor, există o gamă largă de opțiuni care pot fi explorate.  

Luați în considerare instalarea unei noi surse de căldură care să utilizeze energie regenerabilă, cum ar fi o pompă de căldură cu sursă de aer sau de sol, un cazan pe biomasă sau un sistem solar termic, gândindu-vă, de asemenea, să instalați noi panouri solare care să funcționeze împreună cu baterii de stocare pentru necesarul de energie electrică. Aceste măsuri de economisire a energiei pot fi costisitoare, dar vor reduce amprenta de carbon a unei locuințe și pot diminua impactul perturbărilor de pe piața energiei. Energia electrică este în prezent mai scumpă decât gazul, dar, pe măsură ce sectorul energetic dezvoltă mai multe tehnologii cu emisii reduse de carbon, s-ar putea să nu mai fie întotdeauna așa.  

Sistemele electrice de încălzire prin pardoseală sunt foarte bune pentru a fi utilizate împreună cu energia solară, dacă sunteți interesat să vă îndepărtați de rețeaua energetică națională. 

Cum încălzirea prin pardoseală poate reduce consumul 

Casele cu încălzire prin pardoseală sunt mai confortabile și cu până la 40% mai eficiente decât cele care folosesc sisteme de încălzire centrală. Casele cu sisteme de încălzire prin pardoseală proiectate corect pot profita de efectul radiant, care încălzește oamenii, în loc să încălzească doar aerul. Acest lucru înseamnă că aceeași senzație de căldură poate fi obținută cu temperaturi mai scăzute ale aerului, ceea ce reduce pierderile de energie cu aproximativ 10%.

Cum îmbunătățește încălzirea prin pardoseală eficiența energetică? 

Sistemele de încălzire prin pardoseală utilizează tehnologia de încălzire radiantă pentru a încălzi o încăpere într-un mod mult mai eficient și mai conștient din punct de vedere energetic. Încălzirea radiantă încălzește o încăpere de la sol în sus și direct în obiectele și persoanele din spațiu, spre deosebire de încălzirea centrală care se concentrează pe încălzirea aerului dintr-o încăpere, ceea ce risipește o cantitate semnificativă de energie. Aceste sisteme au, de asemenea, timpi de încălzire rapizi și funcționează la temperaturi mai scăzute decât sistemele de încălzire centrală, menținând în același timp același nivel de căldură, astfel încât necesită mai puțină energie pentru a atinge nivelurile ideale de confort. Această tehnologie eficientă din punct de vedere energetic poate, de asemenea, să reducă în mod dramatic amprenta de carbon a casei dvs. 

Înlocuirea unui sistem de încălzire central existent cu încălzire prin pardoseală ar putea reduce emisiile de carbon cu aproape 1900 kg CO2/an.  

Dacă sunteți interesat să vă bucurați de economiile pe termen lung ale încălzirii prin pardoseală, obțineți astăzi o ofertă gratuită. Potrivite atât pentru renovări, cât și pentru proiecte de construcții noi, soluțiile de încălzire prin pardoseală Warmup pot fi utilizate cu aproape toate finisajele de pardoseală și sunt simplu de instalat și ușor de utilizat .

Solicitați o ofertă

Warmup oferă o gamă largă de sisteme de încălzire electrică pentru interior și exterior, care sunt compatibile cu toate tipurile de podea și proiectele. În scopul de a obţine o ofertă detaliată pentru proiectul dvs., trebuie să completaţi formularul de mai jos.

Cerere cotaţie