Incalzirea in pardoseala, numită și incalzire radiantă, este o caracteristică luxoasă a casei și o tendință populară în locuințele noi, precum și în renovări, care se concentrează pe o viață curată, confortabilă, bazată pe design. Acest blog discută avantajele și dezavantajele Incalzirii in pardoseala. Vom începe cu avantaje și apoi vom trece la dezavantaje.

Avantaje și dezavantaje dintr-o privire:

(+) Incalzire eficientă energetic (+) Fără efort pentru a functiona (+) mult spațiu și libertate de proiectare (+) Compatibil cu toate tipurile de pardoseli (+) Siguranță și confort (+) Ușor de instalat

(-) Cost de instalare (-) Timp de instalare (-) Problema inălțimii pardosealii

Living incalzire in pardoseala electrica

Avantajele incalzirii in pardoseala

1. Eficiența energetică

Incalzirea electrica in pardoseala asigură incalzirea într-o încăpere pornind de la podea, pentru o căldură consistentă și eficientă.

Radiatoarele tradiționale trebuie să fie incalzite la o temperatură ridicată (între 65-75 ºC) pentru a incalzi o cameră în mod eficient, în timp ce incalzirea electrica in pardoseala trebuie să funcționeze numai la o temperatură de 29 °C sau mai puțin, în funcție de finisajul podelei, pentru a incallzi camera – consumând astfel mai puțină energie și menținând facturile de energie mult mai mici.

incalzire in pardoseala Eficiența energetică

În plus, radiatoarele incalzesc mai întâi aerul cel mai apropiat de acestea, de aceea camerele incalzite de radiatoare sunt predispuse la “zone reci”, ceea ce înseamnă că, aerul se simte rece în mijlocul încăperii și foarte fierbinte lângă radiatoare. De obicei, aceasta are drept rezultat deschiderea unei ferestre deasupra radiatorului pentru a aduce un aer proaspăt, lăsand astfel toată caldura sa fie evacuata pe fereastră. Incalzirea radianta asigură căldură de pe podea în întreaga cameră, fără zone reci sau supraincalzire.

În concluzie, spre deosebire de radiatoarele tradiționale, care pot face o cameră să se simtă rece și uneori prea caldă, incalzirea in pardoseale nu se supraincalzește – în schimb, atinge temperatura dorită folosind un termostat pe perete.

Incalzirea radianta oferă o economie medie de 15% pe facturile de energie datorită modului eficient de incalzire a unei case.

2. Functionare fara efort

Odată instalata, incalzirea in pardoseala, nu necesită practic nicio întreținere și vine cu o garanție pe toată durata vieții. Controlerele de incalzire Warmup se vor asigura că sistemul funcționează în modul cel mai efficient, fie automat, cu ajutorul unui termostat inteligent WiFi, fie cu un termostat programabil, care poate fi programat pentru a asigura incalzirea în anumite momente, oferind opțiunea de oprire pe timp de noapte.

Incalzire împartita

3. Mai mult spațiu și libertatea de proiectare

În cazul incalzirii in pardoseala, utilizatorii pot să se bucure de întreaga camera, fără radiatoare pe pereți. Chiar și cele mai moderne radiatoare ocupă spațiu, asa ca, imaginați-vă libertatea de design disponibilă cu podele încălzite – pereții pot fi decorați liber, pentru a obține aspectul minimalist, indiferent de stil și fără a planifica în jurul radiatoarelor.

Estetică

4. Functioneaza cu toate tipurile de pardoseala

Incalzirea in pardoseala oferă libertatea de a proiecta o casă, profitând maxim de spațiul de perete și podea. Și utilizatorii sunt încă liberi să aleagă tipul de podea pe care o doresc, ca încălzirea prin pardoseală să funcționeze bine cu: laminat, lemn, plăci ceramice, piatră, covoare și multe altele.

tipurile de pardoseala

5. Siguranță și confort

Incalzire in pardoseala semnifica mai putine griji cu privire la marginile ascuțite sau la suprafețele fierbinți ale radiatoarelor atunci când membrii mai tineri ai familiei sunt în casă. Sistemul de incalzire este blocat, în siguranță și nu va deveni prea fierbinte la atingere.

Incalzirea radianta este, de asemenea, mult mai bună pentru calitatea aerului într-o încăpere, deoarece menține aerul în stare proaspătă și bogat în oxigen. Pe de altă parte, temperaturile ridicate cauzate de radiatoare sporesc disconfortul și reduc nivelul de oxigen. Circulația termică care se ridică la tavan și înapoi, aduce praful în cercuri, situatie care nu se va întâmpla cu un sistem de incalzire in pardoseala.

calitatea aerului

6. Ușor de instalat

Incalzirea in pardoseala este ușor de instalat, mai ales dacă face parte dintr-un nou proiect de construcție sau renovare. De exemplu, covorașele de incalzire SPM Warmup pot fi instalate ca proiect DIY, deoarece sunt simplu de așezat cu firul electric care este pre-distanțat și ușor atașat la plasă, gata de rulare în poziție. În plus, există chiar și un avantaj suplimentar de curățare, deoarece menținerea camerelor fără praf este mai ușoară, fără colțurile și crenelurile radiatoarelor.

Dezavantajele incalzirii in pardoseala

1. Costul instalării

Atunci când se estimează costul unei instalații, o cotă de estimare este între 20 și 40 Euro pe metru pătrat, în funcție de tipul de sistem ales. Instalarea va avea nevoie de un electrician calificat pentru a conecta sistemul la sursa de alimentare, acest lucru va dura câteva ore și poate costa între 150 și 250 de Euro, în funcție de cine a fost ales și locație.

Prin urmare, costul minim este cel al electricianului și costul total al forței de muncă pentru un sistem electric incepe de la 400 Euro, în funcție de nivelul professional de munca.

2. Timp de instalare

De obicei, este necesar să se aplice o compoziție autonivelantă pe partea superioară a sistemului de incalzire electrică in pardoseala, timpul necesar pentru ca aceasta să se usuce complet, înainte ca pardoseala să poată fi pusă în funcțiune este de obicei o zi sau două.

instalare DCM-PRO

3. Problema privind înălțimea podelei

Ca un ghid, sistemele de incalzire in pardoseala măresc înălțimea podelei într-o cameră cu o medie de câtiva centimetri, în funcție de sistemul ales. În plus, dacă plăcile de izolare trebuie plasate sub sistemul de incalzire pentru a maximiza potențialul de eficiență energetică, acestea vor crește înălțimea cu puțin mai mult, cu aproximativ 1 până la 2 cm.

Cu toate acestea, dacă înălțimea în cameră este o problemă, atunci sistemul de incalzire in pardoseala SPM Warmup de incalzire, poate fi ideal – deoarece are cabluri extrem de subțiri și, ca urmare, nu va ridica în mod semnificativ înălțimea podelei.

Rezumat: merita incalzirea in pardoseala?

Incalzirea in pardoseala este o modalitate ușoară și eficientă de a vă incalzi casa. Cu toate că, costul instalării incalzirii radiante este mai mare decât costul de instalare al radiatoarelor tradiționale, există mai multe opțiuni disponibile pentru a se potrivi oricărui buget și este important să rețineți că, incalzirea in pardoseala oferă economii semnificative de costuri pe facturile de energie, pe termen lung.

Când renovați o baie, merită în mod special să vă gândiți la incalzirea in pardoseala. Vor exista economii la costul forței de muncă, în cazul în care podelele sunt ridicate și schimbate oricum. Confortul și costul de funcționare al sistemului va vor avantaja într-un timp mai îndelungat.

> VIZUALIZAȚI GAMA DE PRODUSE

Solicitați o ofertă

Warmup oferă o gamă largă de sisteme de încălzire electrică pentru interior și exterior, care sunt compatibile cu toate tipurile de podea și proiectele. În scopul de a obţine o ofertă detaliată pentru proiectul dvs., trebuie să completaţi formularul de mai jos.

Cerere cotaţie