Încălzirea electrică in pardoseală este cu până la 40% mai eficientă decât metodele tradiționale de încălzire și, odată cu această performanță îmbunătățită, ne putem aștepta la economii substanțiale și la costurile de energie. În acest ghid vom explora modul în care reducerea timpului de pornire a sistemului de încălzire in pardoseală poate duce la economii. Vom discuta:

  • Ce înseamnă ”timp de accelerare”
  • Cum se reduce timpul de încălzire a pardoselii pentru a avea costuri mai mici
  • Beneficiile de economisire a costurilor izolației cu încălzire in pardoseală
  • Cum să cumpărați o soluție completă de încălzire electrică in pardoseală

Ce înseamnă “timp de accelerare”?

Timpul de accelerare este timpul necesar pentru ca podeaua încălzită să atingă temperatura dorită, acesta poate fi denumit și timpul de „încălzire”. În timpul perioadei de accelerare, sistemul de încălzire prin pardoseală va funcționa la 100% putere până când va atinge temperatura necesară. Odată ce sistemul atinge această temperatură țintă, va trebui doar să mențină acea temperatură prin pornire și oprire, ceea ce înseamnă că folosește mult mai puțină energie decât în timpul inițial de accelerare. Aceasta înseamnă că, cu cât sistemul se încălzește mai repede, cu atât consumă mai puțină energie și, prin urmare, cu atât va fi mai ieftin să funcționeze.

Temperatura țintă este setată cu ajutorul unui termostat sau prin utilizarea butonului MyHeating aplicație pentru smartphone. Aceste termostate controlate de la distanță vor spori, de asemenea, eficiența sistemului de încălzire electrică prin pardoseală. Aflați mai multe despre numeroasele beneficii ale încălzirii electrice prin pardoseală în pagina noastră de ghid de cumpărare a încălzirii electrice prin pardoseală.

Cum se poate reduce timpul de pornire a sistemului de încălzire?

Un sistem electric de încălzire prin pardoseală este, de obicei, mai ieftin de instalat decât se crede, iar eficiența energetică sporită a acestuia poate contribui la reducerea consumului de energie și la economisirea de bani pe termen lung. Experții în încălzire de la Warmup testează în mod constant sistemele și dezvoltă noi tehnologii pentru a găsi cele mai bune modalități de optimizare a acestora și pentru a oferi cele mai convenabile metode de reducere a costurilor de funcționare implicate. Cercetările noastre extinse efectuate cu privire la impactul izolației asupra consumului de energie au arătat că o izolație de calitate a pardoselii este esențială pentru îmbunătățirea timpilor de pornire și, la rândul său, ajută la reducerea costurilor de funcționare.

Instalarea izolației cu un sistem electric de încălzire prin pardoseală este esențială pentru a maximiza performanța sistemului. Utilizarea izolației cu încălzirea prin pardoseală nu numai că va îmbunătăți timpii de accelerare a sistemului, dar ajută și la prevenirea pierderilor de căldură prin pardoseală, asigurând că căldura produsă de sistem rămâne în încăpere. Reducerea pierderilor de căldură globale ale unei locuințe va îmbunătăți dramatic performanța energetică a acesteia, permițând sistemului să încălzească mai repede un spațiu, reducând în același timp risipa de energie.

Care soluție de izolare este cea mai bună?

Gama noastră de cabluri și covorașe electrice pentru încălzire prin pardoseală este concepută pentru a fi utilizată cu plăcile noastre inovatoare de izolare. Placa izolatoare Warmup direcționează căldura acolo unde trebuie, în timp ce se dublează ca o placă robustă pentru o stabilitate sporită. Realizată din polistiren extrudat, placa este acoperită pe ambele părți cu plasă din fibră de sticlă încorporată într-un mortar subțire de ciment. Placa este dură și rezistentă la apă și poate suporta greutăți impresionante de 30 de tone pe metru pătrat. Este disponibil în diferite grosimi și este potrivit pentru majoritatea aplicațiilor.

Suprafața izolată Warmup este o barieră termică subțire, dar eficientă, care reduce, de asemenea, zgomotul de contact și rezistă la umiditate. A fost dezvoltat special pentru a completa sistemul de încălzire cu folie sub pardoseli moi și elastice, cum ar fi covor, vinil și linoleum.

Cât se vor reduce timpii de încălzire?

Pe baza unor cercetări ample, la utilizarea plăcilor termoizolante Warmup în combinație cu încălzirea prin pardoseală, timpul de încălzire a fost redus semnificativ. Podeaua se poate încălzi în doar 20 de minute atunci când se folosește izolație, comparativ cu peste 2 ore pe o podea neizolată. Acest lucru nu numai că reprezintă o economie impresionantă a costurilor de funcționare, dar înseamnă și că timpul necesar pentru ca podeaua să fie caldă și confortabilă este semnificativ mai rapid.

Cu încălzirea electrică prin pardoseală, cel mai bun loc pentru a instala izolația este chiar sub sistemul de încălzire. Materialul izolator va opri răspândirea căldurii în jos, reflectând-o înapoi spre finisajul podelei. Acest lucru este deosebit de relevant atunci când pardoseala este din beton, deoarece o bază neizolată poate întârzia dramatic efectele de încălzire să fie simțite prin finisarea finală a podelei.

Mai jos arătăm un ghid informativ cu privire la timpii de accelerare (încălzire) în pardoseală pentru soluțiile de încălzire prin pardoseală Warmup cu diferite construcții ale pardoselii. După cum se poate observa, izolația de înaltă calitate îmbunătățește semnificativ capacitatea de reacție a încălzirii electrice prin pardoseală.

Construcția podelei Timpii de încălzire
Beton izolat (izolație sub șapă) 2-5 ore
Beton neizolat 2-8 ore
Beton cu placă de izolație Warmup de 10 mm 25 de minute
Beton cu placă de izolație Warmup de 50 mm 20 de minute

De unde să cumpărați un sistem electric de încălzire prin pardoseală Warmup?

Dacă sunteți în căutarea unei soluții de încălzire mai sustenabile, care poate reduce emisiile de carbon și economisi bani pe facturile de energie, atunci solicitați astăzi o ofertă de preț. Pur și simplu introduceți detaliile proiectului și vom alege cel mai bun sistem pentru nevoile proiectului.

Solicitați o ofertă

Warmup oferă o gamă largă de sisteme de încălzire electrică pentru interior și exterior, care sunt compatibile cu toate tipurile de podea și proiectele. În scopul de a obţine o ofertă detaliată pentru proiectul dvs., trebuie să completaţi formularul de mai jos.

Cerere cotaţie