Instalarea unei izolații de înaltă calitate a pardoselii alături de un sistem electric de încălzire prin pardoseală ajută la creșterea performanței sistemului și oferă economii și mai mari la costurile de funcționare. În acest ghid vom răspunde la întrebări despre izolarea pardoselii, inclusiv:

  • Cum funcționează izolația podelei
  • Principalele beneficii ale izolației podelei
  • Cea mai bună soluție de izolare pentru o casă
  • Unde altundeva într-o casă ar trebui instalată izolația
  • Cum să achiziționați izolația Warmup

Ce este izolația podelei?

Gama noastră de sisteme electrice de încălzire prin pardoseală este mai eficientă din punct de vedere energetic decât sistemele de încălzire tradiționale și este ușor de instalat, mai discretă și ideală atât pentru construcțiile noi, cât și pentru proiectele de renovare. Pentru ca sistemele de încălzire prin pardoseală să funcționeze la modul cel mai eficient, trebuie folosit un strat de izolație a pardoselii pentru a ajuta la creșterea timpului de încălzire a sistemului, la distribuirea mai uniformă a căldurii radiante în tot spațiul și la reducerea pierderilor de căldură – împiedicând căldura produsă de sistem să iasă din încăpere. Oferim o gamă largă de materiale de izolație pentru sistemele noastre electrice de încălzire prin pardoseală.

Beneficiile izolației podelei

1. Costuri de funcționare mai mici

Cea mai bună izolație a pardoselii va asigura că toată căldura generată de sistemul de încălzire prin pardoseală rămâne în interiorul încăperii și nu se scurge în încăperile de dedesubt sau în fundație. Acest lucru înseamnă că există o pierdere minimă de energie, ceea ce duce la un consum mai mic. Receptivitatea sporită a unui sistem de încălzire prin pardoseală, atunci când este utilizat cu izolație, ajută, de asemenea, la reducerea consumului de energie și aduce costuri de funcționare mai mici.

2. Încălzire mai fiabilă, constantă și mai rapidă

Sistemul de încălzire funcționează prin aducerea rapidă a suprafeței podelei la temperatura dorită, apoi se oprește și se pornește doar dacă este necesar pentru a menține această temperatură. Izolația podelei ajută la menținerea căldurii distribuite uniform, eliminând apariția punctelor reci și calde.

3. Reducerea zgomotului

Sistemele electrice de încălzire prin pardoseală sunt deja silențioase, dar izolația podelei poate contribui la reducerea nivelului de zgomot cauzat de mișcările din interiorul casei, absorbind aceste sunete și menținându-le în fibrele izolației.

Cea mai bună izolație de podea

Atunci când instalați un sistem electric de încălzire prin pardoseală, placa noastră de izolație pentru încălzire prin pardoseală Ultralight este o soluție ideală. Este proiectată pentru izolare, răspândire a căldurii și decuplare și este realizată cu un design multistrat care include aluminiu, fleece nețesut și izolație PEF. Stratul superior și inferior de fleece oferă un strat de decuplare care ajută la protejarea împotriva fisurării plăcilor și a chitului de la mișcarea subpământului. Stratul de aluminiu reflectă căldura în sus și o răspândește uniform pe podea – Ultralight oferă o încălzire cu 50% mai uniformă și timpi de încălzire cu 30% mai rapizi decât plăcile de izolație standard. Performanța sa sporită de economisire a energiei înseamnă că se pot obține economii pe termen mediu/lung. Toate aceste beneficii sunt cuprinse într-o placă cu o grosime de numai 6 mm, adăugând foarte puțină înălțime suplimentară la podeaua finită, reducând în același timp în mod dramatic pierderile de căldură în jos.

Cum se instalează placa izolatoare Ultralight™

Plăcile de izolație Ultralight sunt foarte ușor de instalat. Sunt ușoare, dar în același timp mai mari decât plăcile de izolație tradiționale, putând fi instalate mai repede. Pot fi tăiate în curbe sau în forme complexe cu un cuțit utilitar, spre deosebire de plăcile de izolație pe bază de ciment.

Urmați acești 4 pași simpli pentru instalare: 

  • Curățați și uscați o suprafață plană
  • Amorsă cu un grund fără solvenți
  • Adaugati 1/4 inch de adeziv flexibil pe bază de ciment
  • Așezați plăcile pe caneluri proaspete, cu îmbinări eșalonate.

Unde altundeva ar trebui să fie instalată izolația?

O izolație de bună calitate a podelei este o parte integrantă a soluției de încălzire radiantă, dar și restul casei trebuie să fie protejat corespunzător împotriva infiltrațiilor de aer rece, pentru a se asigura că căldura rămâne înăuntru și nu se scurge afară.

Ziduri

Instalarea unor materiale izolante de bună calitate în cavitățile pereților este o modalitate excelentă de a crește performanța energetică a unei locuințe și de a contribui la reducerea costurilor de încălzire.

Ferestre

Cele mai multe ferestre de pe piață sunt eficiente din punct de vedere energetic, dar performanța lor poate fi îmbunătățită prin asigurarea unei bune izolări a cavității din jurul ferestrei. Cea mai ușoară modalitate de a realiza acest lucru este cu spumă spray neexpansivă, disponibilă în majoritatea magazinelor de bricolaj. Aceasta umple cavitățile mai repede și mai complet decât izolația din fibră de sticlă și asigură o etanșare corespunzătoare a ferestrei.

Uși

La fel ca și ferestrele, ușile sunt cel mai bine izolate cu spumă neexpansivă care poate fi pulverizată cu ușurință în deschidere pentru o etanșare excelentă. În unele cazuri, cavitatea poate fi prea strâmtă pentru a introduce duza de pulverizare și, în aceste cazuri, cel mai bine este să folosiți izolație din fibră de sticlă și să o presați în deschidere cu un cuțit de chit.

Plafoane

Plafoanele și podurile sunt două zone care merită cea mai mare atenție. Deoarece căldura se ridică, cele mai mari oportunități de pierdere de energie se vor găsi acolo.

Cum să începeți proiectul de încălzire prin pardoseală

Sistemele de încălzire prin pardoseală Warmup și izolația sunt disponibile pentru utilizare în toate tipurile de încăperi și cu toate finisajele de pardoseală. Atunci când doriți să aflați cât va costa un sistem complet izolat, utilizați formularul nostru de cerere de ofertă și vă vom răspunde prompt cu o ofertă detaliată.

Solicitați o ofertă

Warmup oferă o gamă largă de sisteme de încălzire electrică pentru interior și exterior, care sunt compatibile cu toate tipurile de podea și proiectele. În scopul de a obţine o ofertă detaliată pentru proiectul dvs., trebuie să completaţi formularul de mai jos.

Cerere cotaţie