Intrarea în garaj fără zăpadă

În climatele reci, cunoaștem prea bine lupta de a păstra o cale de acces deschisă către o casă sau o afacere în timpul unei furtuni de zăpadă de iarnă. Deși dificil, păstrarea unei căi de acces deschise este foarte importantă și dacă nu se face acest lucru poate duce la circumstanțe nefericite. În acest articol, discutăm toate modalitățile diferite de a îndepărta zăpada și gheața de pe o alee sau trotuar, precum și beneficiile și dezavantajele fiecăreia.

Metode tradiționale

Cu atât de multe opțiuni de îndepărtare a zăpezii, uneori este greu să știi care este cea mai bună metodă – mai ales că tipul de precipitații și cantitatea de zăpadă au un impact atât de mare asupra deciziei.

Femeie curățând zăpada în fața casei

Lopătare

Poate că cea mai clasică metodă de deszăpezire dintre toate este lopata. Când ceva ne amintește automat de dureri de spate, nu poate fi cea mai bună metodă. În ciuda acestui fapt, cu costurile sale reduse și lipsa de impact asupra mediului, lopata rămâne populară.

Pentru a curăța o casă sau o afacere de zăpadă cu lopata, trebuie să aveți timp și capacitate fizică. În timpul unei furtuni de zăpadă majore, poate fi necesar să loviți de mai multe ori cu lopata pentru a menține o intrare deschisă.

Sare

În categoria metodelor ieftine de îndepărtare a zăpezii, după lopată, intră și folosirea sării. Sarea face o treabă excelentă pentru a topi acumulările minime de gheață sau zăpadă, dar nu este ideală pentru cantități mai mari. Folosirea frecventă a sării este populară, dar are dezavantajele sale.

De obicei, proprietarii de animale de companie se feresc să folosească sarea din cauza impactului negativ pe care îl poate avea asupra prietenilor lor blănoși dacă este ingerată. Chiar și acele produse etichetate “prietenoase cu animalele de companie” pot conține substanțe chimice dăunătoare.

Nu doar animalele de companie au de suferit de pe urma utilizarii sarii. Utilizarea sării are efecte și asupra mediului înconjurător. Odată introdusă, sarea nu mai poate fi colectată înapoi din sol sau din cursurile de apă. Impactul acestui adaos în mediul nostru înconjurător a fost studiat, iar concluziile arată că ecosistemele și sănătatea umană au de suferit din această cauză.

Acumularea de zăpadă

Suflanta de zapada

Pentru proprietarii de locuințe care s-au săturat de deszăpezire, dar nu sunt pregătiți să paseze responsabilitatea altcuiva, suflantele de zăpadă oferă o abordare diferită. Deși este încă necesar să vă înveliți și să ieșiți afară, suflantele de zăpadă reduc în mod semnificativ cerința de capacitate fizică atunci când vine vorba de îndepărtarea zăpezii.

Sună grozav, nu-i așa? Acum vine vestea proastă. Pregătiți-vă să cheltuiți niște bani! Frezele de zăpadă sunt costisitoare și necesită întreținere frecventă. În plus, acestea funcționează pe bază de combustibil sau electricitate, ceea ce, de asemenea, se adaugă la factura totală.

Cheltuielile suplimentare sunt un lucru, iar un alt lucru care trebuie luat în considerare este depozitarea. Depozitarea unei suflante de zăpadă nu numai că poate fi o sarcină care include golirea combustibilului rămas, dar poate fi și un obiect voluminos. În timp ce unii pot avea un depozit ideal pentru un astfel de obiect, mulți se pot confrunta cu dificultăți în depozitarea unui echipament atât de mare.

Alee fără zăpadă

Sisteme de topire a zăpezii și de degivrare

Pentru proprietarii de case și afaceri care caută cea mai fiabilă modalitate de a-și menține proprietatea fără gheață și zăpadă, se recomandă instalarea unui sistem de topire a zăpezii. Ceea ce poate părea un proiect descurajant poate fi simplificat cu noile opțiuni disponibile pe piață. Sistemele de topire a zăpezii cresc valoarea proprietății și oferă liniște sufletească prin opțiunile de activare automată .

Sistemul de degivrare constă din cabluri electrice încorporate în materialul căii de acces. Instalarea unui sistem electric în aer liber economisește de obicei bani clienților, în comparație cu angajarea pentru servicii de deszăpezire. Sistemul de degivrare este proiectat să pornească la primul semn de îngheț pentru a asigura o suprafață fără zăpadă și gheață în orice moment. Funcționarea în acest fel asigură siguranța și utilizarea cât mai eficientă a sistemului, deoarece încălzește suprafața de îngheț doar atunci când este necesar.

Cablurile de încălzire pot fi instalate pe suprafața pământului sau pe aleea/ trotuarul existent, pe asfalt, beton sau sub pavele. De asemenea, cablurile nu necesită nicio întreținere. Odată instalat, sistemul poate fi practic uitat. Acest beneficiu servește bine atât proprietarilor de afaceri, cât și proprietarilor de case.

Sistemele electrice de topire a zăpezii sunt singura opțiune fără substanțe chimice pentru a curăța zăpada de pe alei și trotuare.

Cabluri de degivrare instalate

În concluzie

Deși uneori este dificil și neplăcut, este greu de susținut că îndepărtarea zăpezii este imposibilă datorită numeroaselor metode disponibile astăzi. Nu contează dacă este vorba de o casă sau de o afacere, îndepărtarea zăpezii este importantă pentru siguranță și o intrare/ieșire deschisă trebuie menținută întotdeauna. Este important să planificați îndepărtarea zăpezii atunci când locuiți într-un climat rece, în funcție de nevoi și capacități. Consultați gama noastră de produse de topire a zăpezii și solicitați o ofertă.

Solicitați o ofertă

Warmup oferă o gamă largă de sisteme de încălzire electrică pentru interior și exterior, care sunt compatibile cu toate tipurile de podea și proiectele. În scopul de a obţine o ofertă detaliată pentru proiectul dvs., trebuie să completaţi formularul de mai jos.

Cerere cotaţie
Categories : Degivrare