HomeIncalzire electrica in pardosealaPavimente finalePardoseli din vinil

Pardoseli din vinil

Podelele din vinil și plăcile de vinil de lux sunt potrivite pentru incalzirea electrica in pardoseala.

Sisteme electrice pentru pardoseli din vinil

Cel mai potrivit sistem de incalzire electrica in pardoseala pentru a fi utilizat cu podele din vinil depinde de tipul vinilului și de locul în care va fi instalat noul sistem – daca este o cameră “umedă” sau “uscată”; baile sunt camere “ude”; camere de zi , dormitoarele, bucătăria fiind considerate uscate.

Există patru tipuri de podele de vinil care diferă în ceea ce privește proprietățile lor și, prin urmare, în cerințele lor de specificații pentru un sistem de incalzire electrica in pardoseala. Aceste tipuri sunt Amtico, Karndean, Click Vinyl și Tarkett. Întotdeauna verificați producătorul de podea pentru tipul de vinil compatibil cu incalzirea electrica a podelei.

Camere uscate

O încăpere uscată este o cameră fără un element de apă semnificativ în ea. Camere precum dormitoare, camere de zi, holuri sunt așa-numitele încăperi uscate, precum și bucătării, chiar dacă acestea au chiuvete și adesea mașini de spălat / mașini de spălat vase. Sistemul de incalzire in pardoseala cu un covoras sublaminat este utilizat cu izolatia Warmup cu invelis dublu, care separă sistemul de finisarea podelei, este potrivit pentru cele mai multe finisaje de podea din vinil, în încăperi uscate.

Ideal pentru suprafețe mari, covorasul sublaminat este un sistem electric de incalzire in pardoseala utilizat cu invelis dublu, pentru majoritatea podelelor din vinil în zonele uscate

Invelis dublu este un substrat flotant pentru utilizare cu covorasul sublaminat sub covor, finisaje de vinil și linoleum.

Acest sistem nu este potrivit pentru încăperile umede, deoarece suprapunerea se poate extinde datorită umidității excesive. Este important să verificați producătorul de pardoseli din vinil pe tipurile de sisteme de incalzire in pardoseala care sunt potrivite pentru a fi utilizate împreună cu produsele lor. Anumite fabrici de podea permit numai utilizarea sistemelor de incalzire in pardoseala încorporate într-un compus de șapă / nivelare.

Camere umede

Incalzirea electrica în pardoseala poate fi instalată în camere umede cu podele din vinil. În funcție de specificațiile proiectului, vă recomandăm covorasele de incalzire DCM-PRO, SPM sau cablul de încălzire DWS. Amintiți-vă să acoperiți întotdeauna sistemul de incalzire cu un strat de adeziv de 10 mm, pentru a proteja sistemul împotriva umezelii, înainte ca pardoseala din vinil să fie așezată.

Covorasul incalzitor SPM dispune de un cablu ultra-subțire de 1,8 mm, care nu ridică nivelul podelei.

DCM-PRO este un system de incalzire cu decuplare, proiectat pentru instalarea rapidă în toate zonele.

Cablul de încălzire DWS este perfect pentru camerele cu formă neregulată.

Cablul de încălzire WIS este proiectat pentru utilizare în clădiri noi.

Temperatura pardoselii și termostatul

Temperatura incalzirii electrice a podelei nu trebuie să depășească 27 °C cu podele de vinil. Acest lucru este asigurat prin utilizarea unui termostat și indicând în configurație că sistemul este utilizat cu podele din vinil. Gama de termostate Warmup pentru incalzirea electrica a pardoselilor are controlere pentru fiecare nevoie. Terminalul 6iE WiFi dispune de caracteristici incredibil de inteligente, care asigură un spațiu de încălzire sigur și eficient. Termostatul asigură controlul total al setărilor de încălzire și permite bucuria unei încăperi calde, atunci când este dorită, fără a pierde energia.

electric underfloor heating under vinyl

Temperatura pardoselii și termostatul

Temperatura incalzirii electrice a podelei nu trebuie să depășească 27 ° C cu podele de vinil. Acest lucru este asigurat prin utilizarea unui termostat și indicând în configurație că sistemul este utilizat cu podele din vinil. Gama de termostate Warmup pentru incalzirea electrica a pardoselilor are controlere pentru fiecare nevoie.

electric underfloor heating under vinyl

Termostatul 4iE Smart WiFi dispune de caracteristici incredibil de inteligente, care asigură un spațiu de încălzire sigur și eficient. Termostatul asigură controlul total al setărilor de încălzire și permite bucuria unei încăperi calde, atunci când este dorită, fără a pierde energia.

Valorile limită pentru transferul de căldură eficient

Totul de deasupra încălzitorului, inclusiv podeaua, stratul superior și finisajul, trebuie să se încadreze în limitele stabilite în tabelul de mai jos. În cazul în care producătorul podelei de vinil afirmă că, trebuie utilizat împreună cu un substrat, suportul nu trebuie să aibă o grosime mai mare de 3 mm – 6 mm și să poată respira.

Atunci când utilizați sistemul cu podele din vinil, trebuie să vă asigurați performanța sistemului și nu recomandăm instalarea sistemului în cazul în care limitele de mai jos nu sunt îndeplinite. Acest lucru poate împiedica eficienta sistemului și poate duce la nefuncționarea acestuia.

Figurile de mai jos sunt doar pentru sistemele electrice de incalzire in pardoseala.

Limitele de transfer al căldurii
Tog 1,5 (dacă nu se specifică altfel)
RSI  0,15m² K/W (dacă nu se specifică altfel)